Generalsponsorer

Hovedsponsorer

636536338836845200intersport-moelv.jpg
  • Moelven Friidrett

Aprilsnarr: Historisk funn i Idrettsparken

Oppdatert: april 1


Jan A. Prilsen i Mesta gjorde det historiske funnet.

Under boringen som ble foretatt i Idrettsparken, eller Skarpsno Arena som blir det nye navnet på friidrettsbanen, ble det onsdag gjort et spesielt funn.

Jan A. Prilsen i Mesta som utfører gravearbeidet forteller at de borer 5 meter djupt og tar prøver hver tiende meter. Jeg hørte at boret fikk en annen lyd når vi kom ned på ca 3 meter, og skjønte at det var noe annet enn grus og leire. Etter bare en time med graving hvor vi brukte hakke og spade, fant vi en stein på ca 30x30cm med en meget god helleristning. Hva som skjer videre nå er selvfølgelig alt for tidlig å si. Om hele parken må graves opp for hånd eller om det viser seg at dette er en stein på avveie fra helleristningene ved Steinsholmen, er avgjørende for hva som blir gjort. Riksantikvaren er kontaktet og det vil bli befaring rett etter påske. Nå er det jo påskeferie og hele Idrettsparken blir sperret område fra nå, og i vertfall til 10.april. Først da vil vi vite mer om funnet og om vi kan fortsette arbeidet sier Prilsen.

Tormod Kvisler som er ansvarlig for arbeidet i Idrettsparken sier at dette er trist. Vi håper i det lengste at dette dreier seg om en stein på avveie og at vi kan fortsette arbeidet rett etter påske. Sperringer blir satt opp torsdag ettermiddag, så vi anmoder skuelystne om ikke å bevege seg inn på område selv om sperringene foreløpig ikke er på plass, sier Kvisler.Dette er steinen som ble funnet rett utenfor klubbhuset i Skarpsno Arena.

1,331 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle